11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Canadei, după aprobarea CETA: Întreaga lume are de câştigat de pe urma unei UE puternice

Premierul Canadei, după aprobarea CETA: Întreaga lume are de câştigat de pe urma unei UE puternice

UE este un actor vital în gestionarea provocărilor cu care se confruntă comunitatea internaţională, iar întreaga lume are de câştigat de pe urma unei Uniuni Europene puternice, a declarat premierul canadian Justin Trudeau cu ocazia unui discurs în plenul Parlamentului European, la o zi după ce instituţia a aprobat acordul global economic şi comercial UE-Canada (CETA).

Trudeau este primul premier canadian care susţine un discurs în Parlamentul European.

„UE este un actor vital în gestionarea provocărilor cu care se confruntă comunitatea internaţională. Întreaga lume are de câştigat de pe urma unei Uniuni Europene puternice”, a spus liderul canadian, citat de Mediafax.

Trudeau a mai declarat că UE şi Canada „trebuie să aleagă să conducă economia internaţională şi nu doar să se supună capriciilor ei”.

Trudeau a mai precizat că acest acord va uşura schimburile comerciale şi va permite în continuare guvernelor să-şi protejeze cetăţenii, mediul şi nivelul de siguranţă alimentară şi bunele practici în domeniul investiţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS