11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA, ultimatum pentru aliaţii NATO să majoreze bugetele pentru apărare

SUA, ultimatum pentru aliaţii NATO să majoreze bugetele pentru apărare

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a dat un ultimatum aliaților din NATO să majoreze bugetele pentru apărare, altfel Statele Unite ”își vor modera angajamentul” față de alianță, informează RT, citată de b1.ro.

”America își va îndeplini responsabilitățile, dar, dacă națiunile voastre nu vor să vadă America moderându-și angajamentele față de alianță, atunci fiecare dintre capitalele voatre trebuie să-și arate sprijinul față de scopul nostru comun de apărare.

Contribuabilul american nu mai poate suporta o povară disproporționată pentru apărarea valorilor occidentale. Americanilor nu le poate păsa mai mult de copiii voștri decât vă pasă vouă de ei. Neglijența în ceea ce privește pregătirea militară demonstrează lipsă de respect față de noi înșine, față de aliață și față de valorile pe care le-am moștenit și care acum sunt în mod clar amenințate”, a declarat Mattis.

Declarația a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu ușile închise la care au participat miniștrii apărării din statele NATO și care a avut loc la Bruxelles. Ea a fost prezentată reporterilor care l-au însoțit pe noul șef al Pentagonului. În acest moment, state importante membre ale NATO, precum Franța, Germania, Italia, Turcia și Canada, nu alocă 2% din PIB pentru Apărare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS