11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Bugetul arată ca un desen frumos, că e photoshopat

Băsescu: Bugetul arată ca un desen frumos, că e photoshopat

Fostul preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că bugetul de stat pe 2017 „este desenat şi arată ca un desen frumos, că e photoshopat” şi că, din punctul său de vedere, nu există motivaţie pentru a fi retrimis Parlamentului, deoarece deficitul este de sub 3%.

„În momentul de faţă nu poţi să conteşti bugetul. Deci trebuie să-i dai drumul. Suntem în mijlocul lunii februarie, sunt de pus în aplicare legi care vizează şi creşeteri de salarii, de pensii, dar trebuie multă atenţie la rectificare. Acum e mult prea târziu. În momentul de faţă bugetul este desenat şi arată ca un desen frumos, că e photoshopat. Ei au scos ridurile de pe faţa bugetului, totul e ok. (…) Bugetul nu arată cu deficit. În momentul de faţă eu cred că nu există o motivaţie să trimiţi bugetul înapoi. Dacă bugetul ar fi fost cu minus 3,5, preşedintele putea spune: măi oameni buni, eu vreau să ne menţinem în criteriile de la Maastricht să intrăm în zona euro, iar din acest motiv vă trimit bugetul înapoi, să ajustaţi deficitul”, a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

El a mai spus că datele estimate de Comisia Naţională de Prognoză s-au dovedit, în timp, ca fiind mai aproape de realitate decât cele furnizate de Comisia Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS