14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorge Maior: O intalnire Iohannis - Trump, obiectivul cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului politic bilateral

George Maior: O intalnire Iohannis – Trump, obiectivul cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului politic bilateral

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, într-un interviu difuzat sâmbătă seara de Digi 24, că are „promisiunea” de la consilierul pe securitate națională al lui Donald Trump că va efectua, până în luna iunie, o vizită în Romania, obiectivul „cel mai semnificativ” din punct de vedere al dialogului politic bilateral la nivel strategic fiind o întâlnire între președintele Klaus Iohannis și președintele Donald Trump, transmite News.ro.

Chestionat dacă vor avea loc anul acesta vizite la nivel înalt, George Maior a spus că se lucrează „intens” în acest sens.
„Lucrăm intens și așteptăm ca noul secretar de stat să se instaleze pentru a lucra la o vizită a acestuia în zonă, sau vizite ale omologilor români aici (în SUA – n.r.). Am promisiunea de la consilierul pe securitate nationala al domnului Trump, care a mai vizitat România în 2014 și pe care îl cunosc foarte bine, să efectueze o vizită în Romania pentru a înțelege mai bine complexitatea regiunii din punct de vedere al securității, dar și modul în care România adaugă semnificativ la conceptul și american și aliat NATO de stabilitate și de securitate în zona Marii Negre. Deci, acest lucru sperăm să îl realizăm până în iunie”, a precizat ambasadorul României în SUA.

Maior a ținut să precizeze că „obiectivul semnificativ” îl reprezintă o întâlnire între Klaus Iohannis și președintele SUA, Donald Trump. „Și bineînțeles, cel mai important lucru, obiectivul nostru cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului politic bilateral la nivel strategic, o vizită, o întâlnire între președintele României și președintele Americii. Este permanent pe agendî, vom vedea cum se va materializa această intenție absolut necesară, pentru că România are ce să arate și să pună în discuție foarte clar cu SUA din punct de vedere al securității, politicii de securitate, militar, politica de informații, politica economică. România este un aliat foarte semnificativ și important pentru SUA în regiune și chiar în plan global”, a conchis George Maior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS