14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Pod peste râul Olt prins între gheţuri. Pompierii au intervenit şi au rezolvat problema cu explozibil

Vâlcea: Pod peste râul Olt prins între gheţuri. Pompierii au intervenit şi au rezolvat problema cu explozibil


Sloiuri mari de gheaţă au ameniţat astăzi să rupă podul peste Olt din comuna Câineni care face legătură între DN 7 şi DN7D. Bucăţile de gheaţă se întindeau pe câteva sute de metri de-o parte şi de alta a podului. Pirotehniştii de la ISU Vâlcea au fost trimişi la faţa locului şi au încearcat să detoneze blocurile de gheaţă din aval şi apoi din amonte.

„Este ceva ce eu nu am mai văzut. Ieri nu era nimic pe Olt iar de dimineaţă ne-am trezit cu bucăţi mare de gheaţă de sute de tone care s-au blocat în podul de peste râu. Există pericolul să rupă podul şi atunci trei comune Titeşi Boişoare Perişani şi câteva sate din comuna noastră ar rămâne izolate”, spunea astăzi după-amiază Ion Nicolae, primarul comunei Câineni.

Potrivit localnicilor a fost epentru prima dată în zona Câinei când s-au format asemenea blocuri de gheaţă pe râul Olt.

Pompierii au forat în gheaţă pentru a monta explozibilul în aval de pod , jandarmii au securizat zonă pentru ca nicio persoană să nu fie rănită, traficul feroviar a fost întrerupt.

După trei detonări s-a reuşit îndepărtarea gheţurilor care puneau în pericol podul. „Misiune încheiată cu succes pericolul a fost îndepărtat deocamdată a spus Radu Renga , prefect Vâlcea ”. Pompierii de la ISU Vâlcea au fost ajutaţi de pirotehnişti de la ISU Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS