21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătoarea Camelia Bogdan, exclusă din magistratură printr-o decizie a CSM

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă din magistratură printr-o decizie a CSM

Judecătoarea Camelia Bogdan, cunoscută pentru faptul că l-a condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, a fost exclusă din magistratură printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii, informează HotNews.ro. Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM nu este definitivă.

Comunicatul CSM:

În şedinţa de azi, 8 februarie 2017, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti.
În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru judecători a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. b) din acelaşi act normativ – „ încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.
Această poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS