17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea, mai caldă decât în mod obişnuit. Prognoza meteo pentru luni şi marţi

Vremea, mai caldă decât în mod obişnuit. Prognoza meteo pentru luni şi marţi

În cea mai mare parte a ţării, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii februarie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, cu cele mai mici valori în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade., informează ANM.

Luni, cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor. Pe parcursul zilei va ploua în general slab în Crişana, local în Maramureş şi Banat şi pe arii restrânse în restul teritoriului. În zona montană înaltă, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Noaptea, precipitaţiile vor fi în extindere şi în intensificare în regiunile sud-vestice, unde vor fi mai ales ploi, dar şi în nord-est şi la munte unde treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. În restul teritoriului va ploua local. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în sud şi sud-vest. Izolat, mai ales dimineaţa, în zonele joase va fi ceaţă.

Marți, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi în majoritatea zonelor, dar în special în nord-est şi în extremitatea vestică a teritoriului. Cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii în aproape toată ţara. Pe parcursul zilei în zonele montane şi în Moldova vor predomina ninsorile, iar în celelalte zone vor fi mai ales ploi. Noaptea va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent în nord-est şi la munte, iar ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare şi în Banat, Crişana, local în Maramureş, Transilvania şi în nordul Munteniei, în timp ce în rest vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 9 grade, mai ridicate în sudul Dobrogei, iar minime vor fi cuprinse între -12 grade în nordul Moldovei şi 2…4 grade pe litoral. (sursa: Mediafax).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS