Acasă Actualitate 2.000 de oameni, salvați de organizațiile umanitare și autorități din Marea Mediterană...

2.000 de oameni, salvați de organizațiile umanitare și autorități din Marea Mediterană in doar două zile

-

Paza de coastă italiană a anunțat că 300 de oameni au fost salvați sâmbătă din Strâmtoarea Siciliei de către organizațiile umanitare, după ce 1.300 fuseseră recuperați vineri din largul Libiei, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Tot sâmbătă, marina libiană a anunțat că 431 de oameni, mai ales femei și copii, au fost recuperați de la bordul unor ambarcațiuni pneumatice în timp ce se îndreptau către Europa, transmite AFP.

Organizația Medici Fără Frontiere, care a participat la 13 operațiuni de salvare vineri, a postat pe contul său de Twitter că ceea ce se întâmplă în Marea Mediterană este un „coșmar”. Cel puțin 230 de oameni au fost dați dispăruți sau au murit în ianuarie în apele libiene în încercarea de a ajunge în Europa, conform datelor Organizației Națiunilor Unite.

Reuniți în Malta vineri, șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană s-au angajat să vină în ajutorul Libiei pentru a lupta împotriva traficului de migranți, scrie AFP. Oficialii UE au mai elaborat un plan care să blocheze rutele migranților dinspre Libia, însă el a fost criticat de organizațiile internaționale care se tem că migranții blocați în Libia suferă abuzuri. Traficanții de migranți profită de haosul politic din Libia de după căderea lui Moammar Gaddafi în 2011. Majoritatea celor care pleacă din Libia au ca destinație Italia care se află la aproximativ 300 de kilometri.

În absența unei armate sau a forțelor de securitate bine antrenate, mai multe miliții joacă rolul oamenilor legii și sunt adesea acuzate de complicitate cu traficanții.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi nevoie de odihnă și detașare de cotidian în prima parte a săptămânii. Sănătatea este vulnerabilă, astfel că o consultație medicală...

Bancul zilei

Tu, nevastă, este adevărat că ai avut mai mulţi bărbați înainte să te măriţi cu mine?Măi, omule, aseară ți-a plăcut?Mi-a plăcut!Dar alaltăseară...