16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcesul lui Liviu Dragnea, amânat pentru 14 februarie

Procesul lui Liviu Dragnea, amânat pentru 14 februarie

Procesul în care este judecat liderul PSD a fost amânat pentru data de 14 februarie. În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de procurorii anticorupție de instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual.
La ieșirea din sala de judecată, președintele social-democraților a declarat că nu dorește procedură simplificată. De asemenea, a subliniat că este nevinovat și că vrea să dovedească acest lucru, aducând martori în instanță. Liviu Dragnea susține că denunțurile formulate pe numele lui sunt ”cusute cu ață albă”, ”dictate” de DNA și vin din partea unei persoane care ar fi cercetată pentru luare de mită.
Pe de altă parte, întrebat dacă îl ajută proiectele privind grațierea și dezincriminarea unor fapte penale la care lucrează Guvernul Grindeanu, Liviu Dragnea a spus că nu știe ce conțin acele proiecte și că acestea ”nu îl ajută pe el, personal”.
Faptele de care este acuzat Liviu Dragnea ar fi fost comise pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman. Între 2006 și 2013, acesta ar fi determinat-o pe șefa Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului să își încalce atribuțiile de serviciu și să mențină în funcția de angajate ale Direcției două persoane.
Cele două femei ar fi încasat, în total peste 100 de mii de lei, deși nu veneau niciodată la serviciu: lucrau, de fapt, pentru organizația PSD Teleorman, condusă  de Liviu Dragnea.
Cu excepția lui Liviu Dragnea și a fostei soții, care nu au dat declarații în fața procurorilor, toți ceilalți inculpați au recunoscut acuzațiile care li se aduc.
Liviu Dragnea mai are o condamnare, de 2 ani cu suspendare, în dosarul Referendumul, în care a fost găsit vinovat pentru fraudă la vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS