14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Public dezminte: Nu există un protocol de colaborare SRI-DNA şi nici Coldea/Kovesi. Nu există echipe mixte SRI-DNA

Ministerul Public dezminte: Nu există un protocol de colaborare SRI-DNA şi nici Coldea/Kovesi. Nu există echipe mixte SRI-DNA

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a participat la videoconferinţe organizate de SRI, nici săptămânal, nici ocazional şi nu are instalate în birou terminale speciale prin care să poată comunica instantaneu cu SRI, informează Ministerul public într-un comunicat de presă în care dezminte informaţiile apărute în spaţiul public, informează HotNews.ro. Mai mult decât atât, spune Parchetul General, nu există şi nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA şi nici protocol secret Coldea/Kovesi, şi nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întâlniri între procurori şi ofiţerii de informaţii în case conspirative. Ministerul Public da asigurări că toate dosarele penale sunt instrumentat strict prin raportare la legislaţia în vigoare.

„Procurorul şef al DNA nu a participat la videoconferinţe organizate de SRI, nici săptămânal, nici ocazional şi nu are instalate în birou terminale speciale prin care să poată comunica instantaneu cu SRI.

Nu există şi nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA şi nici protocol secret Coldea/Kovesi.

Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întâlniri între procurori şi ofiţerii de informaţii în case conspirative.

Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedura penal şi Legea 78/2000”, informează Ministerul Public.

Precizările vin după ce Evenimentul Zilei şi Flux24 au publicat câteva articole, prezentate drept dezvăluiri despre presupusă „fabricare ori înscenare a unor dosare penale” ori presupuse „urmăriri penale la ordine” făcute de DNA, la iniţiativa şi/sau cu implicarea unor politicieni şi a unor persoane din conducerea Serviciului Român de Informaţii, precum şi despre folosirea unor metode care exced cadrului legal, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de către procurorul şef al DNA, arată PICCJ.

„Informaţiile respective sunt neadevărate, ofensatoare şi absurde şi au menirea de a discredita activitatea procurorilor DNA, fiind folosite că o stratagemă de către persoane interesate de a formulă apărări în spaţiul public şi nu în faţă unei instanţe de judecată”, informează Ministerul Public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS