12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOscar 2017. Lista nominalizarilor

Oscar 2017. Lista nominalizarilor

Cele mai mediatizate premii din industria cinematografică americană au intrat în linie dreaptă la Hollywood, prin anunțarea nominalizarilor la Oscar 2017.

Evenimentul a avut loc la Dolby Theatre din Hollywood, dar fără prezența jurnaliștilor, fiind transmis live pe canalul de Youtube al organizatorilor.  Nominalizările la premiile Oscar 2017 au fost prezentate de artiști laureați sau nominalizați în anii anteriori – Jennifer Hudson, Brie Larson, Emmanuel Lubezki, Jason Reitman și Ken Watanabe. Musicălul romantic „La La Land” a fost nominalizat la un număr record de premii Oscar, nu mai puțin de 14, a anunțat Academia americană de film. Filmul regizorului Damian Chazelle a fost nominalizat pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, scenariu original și coloana sonoră, precum și pentru montaj, imagine, producție, costume și „sound design”.

Actorii principal din film, Ryan Gosling și Emma Stone, au fost nominalizați pentru cele mai bune roluri principale masculin și feminin. De asemenea, „La La Land” a obținut două nominalizări la categoria cel mai bun cântec original, pentru „City of Stars”și „Audition”.

În topul nominalizărilor urmează „Arrival”, cu Amy Adams, și „Moonlight”, cu cate opt nominalizari fiecare.

Lungmetrajul „Toni Erdmann”, filmul regizoarei Maren Ade şi produs de Ada Solomon Hi Film-România, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film străin” la Premiile Oscar 2017. (sursa:știrile Protv)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS