15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrdonanțele privind grațierea și amnistia, discutate miercuri în plenul CSM

Ordonanțele privind grațierea și amnistia, discutate miercuri în plenul CSM

Proiectele de Ordonanță de Urgență privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor Penale vor fi analizate de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii într-o ședință ce va avea loc pe 25 ianuarie.

”Conform Ordinii de zi a Plenului aprobată şi publicată pe pagina de internet a Consiliului, în şedinţa din data de 25 ianuarie 2017, ora 15.00, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza solicitarea Ministerului Justiţiei privind avizarea Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse”, a transmis CSM, printr-un comunicat redat de b1.ro.

Ședințele CSM sunt, de regulă, publice şi pot fi vizionate pe www.csm1909.ro.

Circa 28.000 de oameni au protestat numai în București, duminică seară, împotriva celor două proiecte care vizează grațierea și amnistia. Mii de oameni au manifestat și în marile orașe ale țării. Alte proteste au existat și în timpul săptămânii, în ziua în care s-a descoperit că Guvernul Grindeanu plănuia să adopte pe ascuns cele două Ordonanțe. Împotriva acestora s-au pronunțat public procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, Procurorul General, Augustin Lazăr, instituțiile pe care aceștia le conduc, președintele Klaus Iohannis, dar și numeroase organizații, membri ai societății civile, jurnaliști și politicieni din Opoziție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS