Acasă Actualitate Dosarul corupției de la Primăria Slatina se mută la Severin

Dosarul corupției de la Primăria Slatina se mută la Severin

Prina a fost primar al municipiului Slatina din februarie 2013 și până în iunie 2015, când a demisionat din funcție (FOTO: Semnaluloltului.wordpress.com)
Prina a fost primar al municipiului Slatina din februarie 2013 și până în iunie 2015, când a demisionat din funcție (FOTO: Semnaluloltului.wordpress.com)
Prina a fost primar al municipiului Slatina din februarie 2013 și până în iunie 2015, când a demisionat din funcție (FOTO: Semnaluloltului.wordpress.com)

Curtea de Apel Craiova a hotărât, joi, ca dosarul în care Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, este acuzat de instigare la abuz în serviciu, să fie strămutat de la Tribunalul Olt la Tribunalul Mehedinți. În acest dosar, Prina este acuzat că a intervenit pe lângă funcționarii Primăriei Slatina pentru ca soțul unei magistrate să pună mâna pe un teren din municipiu.

Dosarul de corupție în care a fost pus sub acuzare Minel Prina, alături de două funcționare din cadrul Primăriei Slatina, un expert tehnic, dar și soțul fostei președinte a Tribunalului Olt, va fi judecat de magistrații din cadrul Tribunalului Mehedinți. Aceasta este decizia Curții de Apel Craiova, care a admis, joi, o cerere de strămutare formulată de unul dintre inculpați.
În rechizitoriul întocmit, procurorii anticorupție au reținut că, în cursul lunii iunie 2011, Minel Prina, care era pe atunci administrator public al municipiului Slatina, a intervenit pe lângă Mirela Pătru, director executiv adjunct al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat, ca să-l ajute pe inculpatul Severus Marinescu, soțul magistratei Carmen Marinescu, să pună mâna pe un teren din municipiul Slatina.
„Inculpata (Mirela Pătru – n.r.) a identificat terenul, a extras din acesta o suprafață de 600 mp pentru care a dispus formalitățile necesare includerii în inventarul bunurilor proprietate privată a municipiului Slatina, a organizat procedurile de inventariere și de vânzare a terenului, implicându-se chiar în a impune expertului evaluator Beznea Gheorghe prețul minim de pornire al licitației, știind că acesta nu va fi depășit cu prilejul adjudecării“, au precizat procurorii anticorupție. Alături de Mirela Pătru, referatul cu propunere de promovare a proiectului de hotărâre privind vânzarea terenului a fost semnat de altă inculpată, Andronia Stana, directorul executiv al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat. În final, Severus Marinescu a cumpărat terenul cu suma de 9.300 de euro, față de 32.700 de euro, cât ar fi fost valoarea reală, licitația publică fiind organizată doar pentru o aparență de legalitate, iar câștigătorul fiind cunoscut dinainte, după cum au mai reținut procurorii DNA.
Dosarul de corupție privindu-i pe cei cinci inculpați a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt pe 17 octombrie 2016.

Dosarul va fi judecat la Mehedinți

La începutul lunii decembrie, anul trecut, inculpatul Marinescu a depus la Curtea de Apel Craiova o cerere pentru strămutarea dosarului de pe rolul Tribunalului Olt. Joi, pe 19 ianuarie, judecătorii craioveni au hotărât ca toți cei cinci inculpați să fie judecați de Tribunalul Mehedinți pentru faptele comise. „Dispune strămutarea cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2486/104/2016, de la Tribunalul Olt la Tribunalul Mehedinţi. Menţine actele şi măsurile îndeplinite în faţa Tribunalului Olt“, se arată în hotărârea instanței, care este definitivă. Mai trebuie spus că Minel Prina este judecat, în prezent, într-un amplu dosar privind mai multe fapte de corupție, alături de Darius Vâlcov, și el fost primar al municipiului Slatina. Vâlcov a fost pus sub acuzare în martie 2015, pe când era ministru al finanțelor publice în guvernul Ponta. La acea dată, Prina era primar al municipiului Slatina. În ceea ce-l privește pe Severus Marinescu, acesta a fost condamnat la sfârșitul lunii septembrie la trei ani de închisoare printr-o hotărâre a Curții de Apel Craiova. În același dosar, soția sa, Carmen Marinescu, fosta președintă a Tribunalului Olt, a primit o pedeapsă de opt ani de închisoare. Aceasta a fost acuzată că a primit 200.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l elibera pe acesta din arest.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version