8.5 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Kovesi: Ghiţă este cercetat în mai multe dosare, unele dintre ele încă...

Kovesi: Ghiţă este cercetat în mai multe dosare, unele dintre ele încă nepublice

-

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat astăzi la Europa FM că Sebastian Ghiţă este cercetat în mai multe dosare, unele dintre ele încă nepublice, dechise inclusiv în urmă sesizărilor SRI. Cercetările se referă la contractele încheiate între firmele lui Sebastian Ghiţă cu mai multe instituţii de stat. Kovesi a refuzat să spună dacă printre contractele verificate se află şi cele dintre firmele controlate de Sebastian Ghiţă şi SRI.

Întrebată dacă Serviciul Român de Informaţii a sesizat DNA cu privire la faptele lui Ghiţă, Laura Codruţa Kovesi a răspuns afirmativ.

„Sigur că da. O parte din dosarele care sunt publice au legătură cu aceste contracte. În investigaţiile pe care le avem acum în lucru la Serviciul teritorial Ploieşti sunt verificate alte contracte. Nu pot să va confirm acum ce contracte verificăm. Când o să putem să facem publice aceste informaţii, o să le facem. În acest moment doar ce este pe rolul instanţelor de judecată putem face pulic. În unele dosare (care-l privesc pe Sebastian Ghiţă) a existat o colaborare cu SRI, dar până la decizia Curţii Constituţionale. A existat o colaborare instituţională , înainte de decizia Curţii Constituţionale privind măsurile de supraveghere tehnică”, a afirmat Kovesi, citată de HotNews.ro.

Pe de altă parte, şefa DNA a declarat că Sebastian Ghiţă n-a participat niciodată la întâlnirile sale cu şefii SRI.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.