18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc l-a primit pe Mahmoud Abbas, care a inaugurat ambasada palestiniană la Vatican

Papa Francisc l-a primit pe Mahmoud Abbas, care a inaugurat ambasada palestiniană la Vatican

Papa Francisc l-a primit sâmbătă pe președintele palestinian Mahmoud Abbas, care ulterior a inaugurat ambasada palestiniană la Cetatea Vaticanului, relatează France Presse.

Reprezentanța diplomatică palestiniană se află într-un imobil care găzduiește deja ambasadele statelor Peru și Burkina Faso la Vatican. Într-o scurtă declarație în fața noii reprezentanțe diplomatice, Abbas și-a reiterat opoziția față de transferarea ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Președintele ales al SUA, Donald Trump, a promis în timpul campaniei electorale dinaintea alegerilor din 8 noiembrie 2016 că va recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și va transfera ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Audiența privată la Vatican a liderului palestinian a reprezentat a treia întâlnire între Papa Francisc și Mahmoud Abbas după vizita din 2014 a suveranului pontif în Israel și în teritoriile palestiniene.

Sursa: AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS