17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculație îngreunată pe Dunăre, din cauza sloiurilor

Circulație îngreunată pe Dunăre, din cauza sloiurilor

Unul din cele trei remorchere care transportă materie primă pentru combinatul din Galați a ajuns la destinație, iar alte două sunt blocate între kilometrii 160 și 174 ai Dunării, din cauza sloiurilor, potrivit Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați.

‘În baza unei derogări emise de AFDJ în urmă cu două zile de la ordinul privind restricția de circulație pe fluviu, trei remorchere au plecat joi dimineața din Cernavodă spre Galați pentru a asigura materia primă necesară combinatului. Un remorcher a ajuns, iar alte două sunt blocate între kilometrii 160 și 174 ai Dunării, în apropiere de Brăila. Remorcherul ‘Galați 3′ al AFDJ intervine în zonă’, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul general al AFDJ, Dorian Dumitru.

Având în vedere situația sloiurilor în amonte de Brăila, conducerea Alum SA din Tulcea a decis să-și asigure aprovizionarea cu materie primă pe ruta Constanța-Sulina-Tulcea, iar unul din transporturile cu minereu a ajuns la destinație vineri seara.

Circulația navelor maritime pe Dunăre se desfășoară în condiții de iarnă începând de duminică, 8 ianuarie, atunci când au fost înregistrate primele sloiuri pe fluviu. Conform Regulamentului de navigație de Dunăre, de la apariția gheții pe sectorul maritim al Dunării de Jos navigația se desfășoară în condițiile stabilite de AFDJ, dispozițiile regiei din subordinea Ministerului Transporturilor fiind obligatorii.

Cursele de călători între Tulcea și localitățile din Delta Dunării situate pe brațele Chilia și Sfântu Gheorghe ale fluviului au fost suspendate duminica trecută, remorcherul ‘Mamaia 2’ al AFDJ efectuând săptămâna aceasta două curse de călători între Tulcea și Sulina pentru a asigura aprovizionarea cu alimente de strictă necesitate a populației Deltei. Alte două curse de călători și mărfuri între aceleași localități vor fi efectuate duminică și luni.

De asemenea, cursele de călători între Tulcea și suburbia Tudor Vladimirescu, zonă situată pe brațul Chilia al fluviului, se efectuează în continuare cu remorcherul fluvial 328 al Ministerului Apărării Naționale.

Sursa: AGERPRES

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS