Acasă Actualitate Un bebeluş de opt luni, suspect de rujeolă, a murit la Timişoara

Un bebeluş de opt luni, suspect de rujeolă, a murit la Timişoara

-

Un bebeluş de opt luni, suspect de rujeolă, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, iar potrivit medicilor micuţul nu fusese vaccinat, informează Mediafax.
Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a declarat pentru sursa citată că băieţelul a fost internat în unitatea medicală în urmă cu trei săptămâni, fiind ventilat mecanic în toată această perioadă.

Epidemia de rujeolă izbucnită în toamnă a determinat Ministerul Sănătăţii ca, împreună cu reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, UNICEF şi Institutul de Sănătate Publică, să propună o serie de măsuri pentru combaterea extinderii virusului. Printre măsuri se numără şi scăderea vârstei de vaccinare a copiilor, a căror imunizare va putea fi făcută acum de la 9 luni, deoarece, spun specialiştii, o caracteristică a aceastei epidemii de rujeolă este că afectează micuţii cu vârste sub un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

27 de focare de pestă porcină africană în Gorj

Autoritățile județene țin în continuare sub observație focarele de pestă porcină din județ. În prezent, sunt înregistrate 27 de focare de pestă...

Schimbarea nu vine cu moțiunea, ci cu timpul

Mama și tata sunt pensionari. Nu știu cum ar vota la niște alegeri anticipate, dar sunt sigură că probabilitatea de a pune...