13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Energiei: Turbinele eoliene ar putea produce 2.000 de MW în această seară și vor contribui la acoperirea vârfului de consum

Ministrul Energiei: Turbinele eoliene ar putea produce 2.000 de MW în această seară și vor contribui la acoperirea vârfului de consum

Turbinele eoliene ar putea asigura o producție de 2.000 de MW în această seară și vor contribui la acoperirea consumului de electricitate, care este la niveluri record, a declarat marți ministrul Energiei, Toma Petcu, la finalul comandamentului energetic de iarnă.

Astfel, energia eoliană ar putea acoperi aproape 20% din consum, în condițiile în care la nivel național, în aceste zile geroase, se utilizează circa 9.700 de MW în perioada de vârf.

„Începem să avem o producție mare și pe zona de energie eoliană. Dacă ieri producția era de 400 de MW, în acest moment suntem la 1.500 de MW și în creștere. Estimăm că la vârful de consum, ora 19:00 — 20:00, să fie undeva la 2.000 de MW produși din turbinele eoliene”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

El a adăugat că vitezele prognozate ale vântului pentru Dobrogea sunt optime pentru funcționarea turbinelor eoliene.

Totodată, el a arătat că miercuri va avea loc o întâlnire între Hidroelectrica și Apele Române, având în vedere faptul că debitul Dunării este foarte scăzut și ar putea ajunge în următoarele patru zile la un minim de 1.800 de metri cubi pe secundă.

România a consumat luni și în noaptea de luni spre marți o cantitate record de gaze naturale, respectiv 72,4 milioane de metri cubi pe zi, iar pentru marți se estimează niveluri similare.

Pe partea de energie electrică, consumul de luni a fost de 9.700 de MW, nivel care a fost însă depășit în luna decembrie 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS