9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnalta Curte menţine mandatul de arestare în lipsă pentru Sebastian Ghiţă. Decizia este definitivă

Înalta Curte menţine mandatul de arestare în lipsă pentru Sebastian Ghiţă. Decizia este definitivă

Înalta Curte a respins marţi contestaţia depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiţă la mandatul de arestare în lipsa a fostului deputat, informeză HotNews.ro. Decizia este definitivă.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat de arestare în lipsa pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce acesta a dispărut şi nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete, aminteşte Agerpres.

După dispariţie, DNA a cerut judecătorilor în cazul lui Ghiţă înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în lipsa. De asemenea, DNA a cerut instanţei supreme emiterea unui mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a fostului deputat. Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IPJ Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune.

Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la dată de 21 decembrie, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi. Fostul deputat a fost căutat la domiciliul sau şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că le frecvenţa, fără a fi însă găsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS