Înalta Curte a respins marţi contestaţia depusă de avocaţii lui Sebastian Ghiţă la mandatul de arestare în lipsa a fostului deputat, informeză HotNews.ro. Decizia este definitivă.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat de arestare în lipsa pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce acesta a dispărut şi nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete, aminteşte Agerpres.

După dispariţie, DNA a cerut judecătorilor în cazul lui Ghiţă înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în lipsa. De asemenea, DNA a cerut instanţei supreme emiterea unui mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a fostului deputat. Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IPJ Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune.

Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la dată de 21 decembrie, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi. Fostul deputat a fost căutat la domiciliul sau şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că le frecvenţa, fără a fi însă găsit.