14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, locul 32 în clasamentul mondial al preţurilor la gadgeturi şi terminale electronice

România, locul 32 în clasamentul mondial al preţurilor la gadgeturi şi terminale electronice

România ocupă locul 32 în clasamentul preţurilor electronicelor, după state precum Kuweit, Germania şi Kenya, potrivit unui raport realizat de o platformă de comerţ online din America Latină, Linio, care a analizat preţurile a 14 dispozitive din 71 de ţări, printre care smartphone-uri şi tablete.

Potrivit Mediafax, platforma de comerţ online Linio a realizat un clasament în funcţie de suma preţurilor totale ale dispozitivelor tehnologice pentru fiecare ţară. Astfel, este evidenţiată influenţa tarifelor, a taxelor şi a inflaţiei asupra preţurilor electronicelor precum iPhone-uri, telefoane care folosesc Windows ca sistem de operare, tablete, ceasuri şi telefoane inteligente.

În ţările din Orientul Mijlociu se găsesc cele mai ieftine gadgeturi. În ciuda costului ridicat al vieţii, ţările percep taxe pe valoare adăugată (TVA) mici asupra produselor utilizate de consumatori. În schimb, cele mai scumpe electronice sunt în ţări precum Belarus, unde inflaţia şi restricţiile de import au un impact semnificativ asupra accesului consumatorilor pe piaţă.

Cele mai ieftine ţări, în funcţie de preţurile totale ale gadgeturilor sunt Kuweit, Arabia Saudită, Malezia, Canada şi Statele Unite. La polul opus se situează Angola, Brunei, Brazilia, Guatemala şi Singapore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS