Acasă Actualitate Galați: Cursuri suspendate în grădinițe, școli și licee luni și marți

Galați: Cursuri suspendate în grădinițe, școli și licee luni și marți

Reînființarea Colegiului Militar de la Craiova este un act de normalitate, a spus ieri comandantul unității școlare, colonelul Gheorghe Dincă, cel care împreună cu profesorul Zamfirică Petrescu vor asigura managementul acestei instituții de învățământ. „Liceul Militar de la Craiova s-a reînființat după 18 ani. Considerăm că este un act de normalitate. Colegiul de la Craiova este printre primele care s-au înființat în România, în anul 1881. El are o activitate de 87 de ani, chiar dacă a mai fost întreruptă din motive diverse“, a precizat comandantul unității școlare la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Prima promoție este formată din 200 de elevi, dintre care 120 sunt în clasa a IX-a, iar 40 sunt în clasa a X-a și alți 40 în clasa a XI-a, care își vor derula activitatea în clădirile Batalionului de Instrucție, Comunicații și Informatică „Frații Buzești“ de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 91. Toate spațiile în care se vor derula activitățile educative au fost modernizate.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis suspendarea cursurilor în grădinițe, școli și licee în zilele de 9 și 10 ianuarie ca urmare a temperaturilor foarte scăzute prognozate pentru următoarele zile și a situației generate de viscolul puternic, se arată într-o informare transmisă AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Petrica Pațilea.

Potrivit informării transmise în noaptea de sâmbătă spre duminică, sunt probleme în alimentarea cu energie electrică în șapte localități — Vișina, Poiana, Matca, Hînțești, Oancea, Tudor Vladimirescu, Independența. 18 echipe ale Electrica Galați (36 de persoane și 18 autospeciale) lucrează la remedierea avariilor.

Rămâne închis DN24D — limită județ (Bălăbănești) — intersecția cu DN26 (km 9-84), iar accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone rămâne restricționat pe șase segmente de drumuri naționale DN2B Șendreni — Galați; DN25A Hanu Conachi — Nănești; DN26 Galați — limită județ Vaslui (km 3 — 81); DN26A Oancea — Vamă Oancea; DN22B Galați — limită județ Brăila (km 11 — 14).

Sunt închise 11 segmente de drumuri județene, DJ251 Schela — Slobozia Conachi (20 km); DJ253 Umbrărești—Cudalbi—Băleni (50 km); DJ261A Scînteiești — Frumușița (15 km); DJ242A Berești-Meria — Cavadinești (20 km); DJ242E Roșcani — Oancea (20 km); DJ242D Băneasa — Suceveni (20 km); DJ255 Rediu — Cuca (10 km); DJ254 Ivești-Călmățui (10 km); DJ251B Corod — Cerțești (25 km); DJ251C Mîndrești — Smulți (15 km); DJ251G Corni — Vârlezi.

În teren acționează peste 270 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne și din cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență, cu peste 220 de mijloace de intervenție.

Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.
Exit mobile version