Acasă Actualitate Şefii serviciilor secrete spun că Moscova a intervenit în campania electorală din...

Şefii serviciilor secrete spun că Moscova a intervenit în campania electorală din SUA

President Barack Obama delivers a health care address to a joint session of Congress at the United States Capitol in Washington, D.C., Sept. 9, 2009. (Official White House Photo by Lawrence Jackson) This official White House photograph is being made available only for publication by news organizations and/or for personal use printing by the subject(s) of the photograph. The photograph may not be manipulated in any way and may not be used in commercial or political materials, advertisements, emails, products, promotions that in any way suggests approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.

Rusia reprezintă o ameninţare majoră pentru o serie de interese americane, din cauza programului său cibernetic ofensiv foarte avansat. Aceasta a fost concluzia exprimată de responsabili ai serviciilor americane de informaţii, în timpul audierilor din Congres. S-a reafirmat, astfel, într-o mărturie scrisă, că Moscova se află în spatele atacului informatic din perioada campaniei electorale din Statele Unite.

Audierile au avut loc cu puţin timp înainte ca preşedintele ales Donald Trump să fie informat de şefii serviciilor secrete în legătură cu atacurile informatice din timpul campaniei, ce i-au vizat pe democraţi.Au venit să dea explicaţii în Comisia pentru forţe armate din Senat directorul comunităţii de informatii, şeful Agenţiei pentru securitate naţională şi subsecretarul Apărării pentru servicii de informaţii.

S-a vorbit despre ameninţarea cibernetică majoră pe care o reprezintă Rusia pentru SUA, iar şeful comunităţii de informatii a confirmat intervenţia Moscovei în campania americană.

La audieri s-au menţionat şi câteva metode folosite de ruşi în operaţiunile ciberentice, cum ar fi ştirile false, dezinformarea şi elemente de propagandă.

Mărturiile şi rapoartele vin la o săptămână după ce preşedintele Obama a ordonat expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi bănuiţi de spionaj şi a decis sancţiuni ce vizează două servicii ruse de informaţii pentru presupusa implicare în atacurile informatice din campania americană.

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump a dezminţit că preşedintele ales ar vrea să restructureze serviciile de informaţii, pe care le consideră politizate, aşa cum a dezvăluit Wall Street Journal.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version