16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăzvan Cuc, propus pentru Ministerul Transporturilor: ”Nu promit niciun kilometru de autostradă în 2017”

Răzvan Cuc, propus pentru Ministerul Transporturilor: ”Nu promit niciun kilometru de autostradă în 2017”

Ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, a declarat, miercuri, că nu doreşte să dea niciun termen pentru realizarea proiectelor actuale de autostrăzi şi nu vrea să promită finalizarea niciunui kilometru de autostradă. Acesta a declarat că România are mai puţin de 700 km de autostradă, în condiţiile în care acum sunt deschişi traficului, potrivit datelor oficiale, 732.
„Avem un program de guvernare, etapizat, care va fi pus în aplicare, şi rutier, şi feroviar, şi naval, şi de aviaţie. Nu vreau să mă grăbesc să dau un termen acum, pentru că trebuie revizuită şi legislaţia în domeniul achiziţiilor publice privind infrastructurile mari. Trebuie schimbat pentru că sunt proceduri foarte grele şi sunt multe lucruri care trebuie modificate în legislaţie”, a susţinut el.
Întrebat de reporteri câţi kilometri de autostradă promite, în condiţiile în care anul trecut nu s-a inaugurat niciun kilometru, el a răspuns: „Nu promit niciun kilometru de autostradă. Sunt loturile avansate, le cunoaşteţi, şi Sebeş – Turda şi Lugoj – Deva sunt loturi avansate şi lucrăm”.
În cadrul audierilor din Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi Comisia pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, respectiv Comisia economică, industrii şi servicii şi Comisia pentru transporturi şi energie din Senat, Cuc a susţinut faptul că România suferă la capitolul infrastructură de transport, cu doar aproape 850 de kilometri de autostradă finalizaţi sau în curs de finalizare. Cu toate acestea, Răzvan Cuc, a primit avizul comisiilor de transport (vot 37-13) după o audiere fulger în care i s-au pus 6 întrebari, dar a fost lăsat să dea doar 3 raspunsuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS