11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătății: Peste 2.800 de pacienți au completat chestionarul de feedback

Ministerul Sănătății: Peste 2.800 de pacienți au completat chestionarul de feedback

Peste 2.800 de pacienți au completat chestionarul de feedback (mecanism care măsoară satisfacția pacienților) în primele cinci zile de când acesta a fost pus în funcțiune, informează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă remis agenţiei Agerpres.

„În primele cinci zile de când a fost pus în funcțiune, au fost transmise peste 17.000 de SMS-uri în cadrul noului mecanism de măsurare a satisfacției pacienților, inițiat de Ministerul Sănătății. Dintre pacienții care au fost contactați pentru completarea chestionarului de feedback, 2.819 au acceptat completarea formularului și 2.055 au răspuns la toate cele zece întrebări”, se arată în comunicat.

MS precizează că până în prezent mecanismul de feedback se baza pe formulare tipărite care erau completate de pacienți în timpul internării, iar apoi introduse într-un sistem centralizat de către angajații spitalului, metodologie care „distorsiona” rezultatele și „nu oferea o situație reală” a experienței pacientului în spital.

Prin noul sistem, pacientul poate evalua calitatea serviciilor din spital direct prin SMS sau formular web, printr-un sistem pus la punct cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

„Prin noul sistem vor fi contactați anual aproximativ jumătate dintre pacienții care se externează din spitale. Răspunsul la SMS este gratuit pentru pacienți. Sunt taxate cu 5 cenți/sms doar acele răspunsuri care sunt în afara fluxului standard întrebare-răspuns”, susține sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS