Acasă Actualitate MAI: 25.000 de polițiști, pompieri, jandarmi și politiști de frontieră, mobilizați în...

MAI: 25.000 de polițiști, pompieri, jandarmi și politiști de frontieră, mobilizați în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie

-

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a mobilizat 25.000 de politiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru prevenirea și descurajarea comiterii de fapte ilegale, dar și pentru combaterea infracțiunilor grave, transmite Agerpres.
Potrivit MAI, politiștii și jandarmii vor acorda o atenție deosebită zonelor aglomerate din noaptea de Revelion, când vor fi organizate 143 de manifestări publice și unde, potrivit estimărilor, numărul de participanți ar putea ajunge până la 300.000.
Peste 1.700 de politiști rutieri vor fi prezenți în fiecare zi pe principalele artere de circulașie pentru prevenirea accidentelor și pentru fluidizarea traficului, dar și pentru a-i depista pe conducătorii auto aflați sub influență băuturilor alcoolice sau care circulă cu viteză peste limita legală.
De asemenea, peste 5.500 de pompieri, cu mijloacele tehnice specifice, vor fi zilnic la datorie. Peste 320 de echipaje SMURD si ambulante sunt pregatite sa intervina pentru acordarea primului ajutor medical.
In stațiunile montane vor acționa peste 200 de jandarmi pentru a interveni în sprijinul turiștilor.
Inspectoratul General de Aviație al MAI va avea zilnic disponibile 12 aeronave pentru transportul de urgență al persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale, precum și pentru misiuni de sprijin al altor structuri operative.
La nivelul MAI va funcționa permanent Centrul Național de Conducere Integrată pentru monitorizarea oricăror situații de risc pentru populație și coordonarea acțiunilor structurilor MAI, mentioneaza Agerpres.
Ana-Maria PREDILĂ
Ana-Maria PREDILĂ
A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.