17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul nu va mai distribui conserve prin POAD, ci mese calde și trusoul pentru nou născuți

Guvernul nu va mai distribui conserve prin POAD, ci mese calde și trusoul pentru nou născuți

Guvernul nu va mai distribui conserve prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), ci mese calde și trusoul pentru nou născuți, a declarat, astăzi, ministrul Fondurilor Europene, Dragoș Dinu, într-o conferință de presă.

„POAD a fost în perioada trecută pe zona de agricultură pentru că ideea de bază era să văd cum distribui un surplus de alimente către cei care au nevoie. Comisia a schimbat această idee către persoanele defavorizate și diferite tipuri de susținere, dar noi nu am schimbat. Programul nostru operațional a fost gândit raportându-ne la ăla vechi și distribuind conserve. Asta am schimbat acum. Nu vom mai distribui conserve, adăugăm în noul POAD mese calde, trusouri pentru nou născuți și multe alte modificări care urmăresc să răspundem unor nevoi reale într-o manieră modernă și într-adevăr să contribuim la soluționarea problemelor”, a spus Dinu, citat de Agerpres.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) asigură pe întreaga perioada 2014 — 2020 distribuția gratuită de ajutoare alimentare în toate localitățile din țară în favoarea persoanelor dezavantajate. Programul este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS