14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci irakieni, opriţi de poliţişti când încercau să treacă ilegal din Serbia în România

Cinci irakieni, opriţi de poliţişti când încercau să treacă ilegal din Serbia în România

Cinci bărbaţi din Irak au fost prinşi, miercuri, de poliţişti în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa în România din Serbia, fără documente de identitate, pe câmp, aceştia fiind predaţi unei echipe de la Serviciul Imigrări Timiş, scrie Medifax.
„În data de 21.12.2016, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare-I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Sânnicolau Mare, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au depistat cinci persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România.Persoanele în cauză, care nu deţineau documente de identitate asupra lor, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră(IGPF).
Cercetările au arătat că cei cinci sunt din Irak, cu vârste între 26 şi 35 de ani, şi intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.
Bărbaţii au fost predaţi unei echipe de poliţişti de la Serviciul pentru Imigrări Timiş, totodată, fiind anunţate autorităţile sârbe pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie, mai informează IGPF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS