10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO echipă de specialişti ruşi participă la ancheta asasinării ambasadorului rus la Ankara. Şase persoane au fost reţinute

O echipă de specialişti ruşi participă la ancheta asasinării ambasadorului rus la Ankara. Şase persoane au fost reţinute

Un grup de experți ruși s-a deplasat marți în Turcia pentru a ancheta împreună cu omologii turci asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, a anunțat luni noaptea ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.
Şase persoane au fost reţinute în urma asasinării ambasadorului rus în Turcia.  Este vorba despre părinţii atacatorului, sora sa, colegul de cameră şi alte două rude.
Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov  a mai apreciat că obiectivul organizatorilor asasinării ambasadorului rus a fost ‘să submineze procesul de normalizare a relațiilor dintre Rusia și Turcia cu scopul de a împiedica lupta eficientă împotriva terorismului în Siria’.
Șeful diplomației ruse și-a exprimat convingerea că la reuniunea de marți de la Moscova, cu omologii săi turc, Mevlut Cavusoglu, și iranian, Mohamad Yavad Zarif, vor fi adoptate măsuri care ‘vor face imposibilă fructificarea planurilor celor care au organizat și comis această crimă’.

Ambasadorul Karlov a fost împușcat de un polițist turc în timpul inaugurării unei expoziții foto și a murit la scurt timp după aceea la un spital din Ankara. Asasinul înaltului diplomat rus a fost împușcat de forțele de securitate turce. Atacul a fost aspru condamat de comunitatea internaţională şi mulţi lideri au transmis mesaje de condoleanţe.
Şi mişcarea asociată clericului din SUA Fettulah Gulen a condamnat această crima şi a negat orice legături cu atacatorul. Oficialii turci consideră această mişcare ca fiind responsabilă pentru puciul eşuat împotriva preşedintelui Erdogan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS