10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoul parlament, convocat pentru mâine

Noul parlament, convocat pentru mâine

Foto: agerpres.ro
Foto: agerpres.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri convocarea pentru mâine a noului parlament şi că miercuri și joi vor avea loc consultări cu par­tidele politice.
„Voi convoca noul parlament pentru marți, 20 decembrie, la ora 12.00, iar miercuri și joi – consultări cu partidele politice“, a spus Iohannis.
El a felicitat partidele care au intrat în parlament și în special PSD pentru rezultatul obținut în alegeri.
„Vreau să felicit partidele care au reușit să intre în parlament, sigur, în primul rând PSD, care a obținut scorul cel mai bun. De asemenea, îi felicit pe toți cei 465 de parlamentari care vor forma noul Parlament al României“, a afirmat șeful statului.
Potrivit acestuia, votul de la alegerile parlamentare nu a desemnat un partid cu majoritate absolută.
„În acest context, apropo de rezultatul final al alegerilor locale, urmărind discuțiile din spațiul public, am auzit de foarte multe ori o sintagmă «votul popular». Într-adevăr, alegerile sunt un vot popular, iar votul popular de la aceste alegeri nu a desemnat nici un partid cu majoritate absolută“, a arătat el.
Președintele a mai anunțat că va retrimite parlamentului legea privind eliminarea a 102 taxe.
„Voi retrimite această lege în parlament. Nu cred că este bine să se renunțe fără o discuție aprofundată, așezată, calmă la taxa radio și taxa tv, din acest motiv trimit legea înapoi. Dacă noul parlament va discuta această chestiune și va lua o decizie fie de renunțare la taxă, fie de păstrare a taxei, când va trimite în forma care se va considera atunci, atunci sigur o voi promulga“, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS