Rio de Janeiro, primul peisaj urban inclus în Patrimoniul mondial UNESCO

    Orașul Rio de Janeiro a primit oficial marți titlul de „Primul peisaj urban clasificat Patrimoniu Mondial al UNESCO”.  Ceremonia de acordare a titlului s-a desfășurat la poalele statuii lui Cristo Redentor cu brațele deschise de pe muntele Corcovado.
    Este vorba de o premieră, titlul de sit al Patrimoniului Mondial în categoria Peisaj Cultural și Urban fiind până acum rezervat grădinilor istorice, monumentelor, palatelor și cetăților, dar niciodată unui oraș.
    Situl este format dintr-un decor urban excepțional care cuprinde elementele cheie naturale care au modelat și au inspirat dezvoltarea orașului: de la cele mai înalte puncte muntoase din Parcul Național Tijuca până la mare. Situl mai cuprinde Grădina Botanică, înființată în 1808, Muntele Corcovado cu statuia celebră a lui Hristos, și dealurile din jurul Golfului Guanabara, inclusiv peisajele extinse de-a lungul plajelor Copacabana, care au contribuit la cultura vie în aer liber a acestui oraș spectaculos. Rio de Janeiro, este, de asemenea, recunoscut pentru inspirația artistică care i-a inspirat pe muzicieni, peisagişti şi urbanişti, potrivit whc.unesco.org.

    Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
    Exit mobile version