11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateObligaţiile fiscale către ANAF pot fi plătite de acum şi online prin Ghiseul.ro

Obligaţiile fiscale către ANAF pot fi plătite de acum şi online prin Ghiseul.ro

ANAF a fost înrolat în Ghiseul.ro, astfel că, începând de astăzi, contribuabilii persoane fizice şi PFA-urile pot efectua online plata taxelor şi impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosinţă bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activităţi agricole, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor, citat de HotNews.ro. Totodată, pot fi plătite online contribuţiile pentru asigurări sociale de stat datorate de asiguraţi, precum şi amenzile judiciare.

George Anghel, directorul executiv al Asociaţiei de Plăti Electronice din România (A.P.E.R.O.) explică pe pagină să de Facebook cum se pot plăti online obligaţiile fiscale către ANAF:

„Agenţia pentru Agenda Digitală a României (A.A.D.R.), Asociaţia de Plăti Electronice din România (A.P.E.R.O.) şi A.N.A.F. au finalizat înrolarea A.N.A.F. în Ghişeul.ro.

Sunt câteva lucruri pe care doresc să vi le aduc la cunoştinţă:

1. A.N.A.F va fi accesibil doar celor autentificati – dacă nu aveţi cont folosiţi secţiunea Vreau Cont pentru a va genera online contul personal cu Cartea de identitate şi un card bancar emis pe numele dumneavoastră.

2. A.N.A.F. va expune în Ghişeul.ro doar informaţii despre obligaţiile fiscale ale persoanelor fizice şi PFA (înregistrate în baza CNP, nu pe baza de CUI).

3. Actualizarea informaţiilor despre sumele de plata aferente obligaţiilor fiscale către A.N.A.F. se va face pe site-ul Ghişeul.ro în maxim 5 zile lucrătoare de la dată plăţii. Dovadă plăţii se eliberează în momentul imediat următor finalizării acesteia şi se salvează în site, o copie fiind trimisă şi pe adresa de email a utilizatorului.

– Clarificări: Regulă la plăţile făcute pe Ghişeul.ro este că informaţiile despre sumele aferente taxelor şi impozitelor se actualizează în timp real. În cazul A.N.A.F. însă, din considerente de ordin tehnic, această actualizare imediată nu este posibilă, motiv pentru care chiar dacă aţi făcut plata şi aveţi dovadă plăţii, informaţiile despre sumele de plata se vor actualiza pe site în câteva zile (5).

4. La prima autentificare în Ghişeul.ro vi se va solicită acordul cu privire la respectarea Termenilor şi Condiţiilor de utilizare a platformei.

Sperăm că această nouă funcţionalitate să uşureze misiunea plăţii taxelor şi impozitelor către A.N.A.F.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS