10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMembrii Asociaţiei Veteranmont România care au peste 70 de ani, sărbătoriţi la Craiova

Membrii Asociaţiei Veteranmont România care au peste 70 de ani, sărbătoriţi la Craiova

Asociaţia Veteranmont România împreună cu Muzeul Olteniei – Sectia Ştiintele Naturii organizează, în perioada 16 – 18 decembrie, o serie de manifestări dedicate sărbătoririi acelor membri  din asociaţie care au  vârsta de  minim  70 de ani. În 2016 manifestarea a ajuns la ediţia a IX-a. Din numărul de 105 membri  permanenţi activi, 46 sunt în categoria “70 +” iar 16 dintre aceştia nu au mai fost sărbatoriţi până în prezent.

Vineri, 16 decembrie, membrii din afara Craiovei (Târgu Jiu, Ploieşti, Tecuci, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti,etc) vor fi întâmpinaţi de cei din Craiova care s-au oferit să le fie gazde în această periodă şi vor fi conduşi la locurile de cazare. Tot prin grija gazdelor, oaspeţilor li se vor comunica reperele orare ale Programului pe întregul sejur şi pot vizita Centrul istoric al Craiovei .
Sâmbătă, 17 decembrie, ora 11,00  va avea loc la parterul Secţiei de Ştiintele Naturii a Muzeului Olteniei, deschiderea oficială a acţiunii “70 +” în prezenţa oficialităţilor locale, a reprezentanţilor mass mediei craiovene şi a altor persoane interesate de acest eveniment. Mai întâi se va viziona expoziţia special amenajată pentru acest eveniment cu imagini foto şi o serie de obiecte din Patrimoniul Muzeului Turismului Montan iniţiat de Veteranmont România în Municipiul Petroşani.
În continuare se vor adresa alocuţiuni de prezentare a sărbătoriţilor, se vor înmâna unele însemne simbolice, specifice acestui tip de eveniment (cupe, diplome, insigne, etc). După consumarea şi a acestui moment, toţi participanţii sunt invitaţi sa viziteze expoziţiile Secţiei de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Olteniei. Programul continuă în seara aceleiaşi zile, începând cu ora 18,00 la Restaurantul Flora, situat în Craiova pe strada Mihai Viteazu.  Bucatele alese şi muzica selectă vor asigura buna dispoziţie a participanţilor.
Duminică, 18 decembrie, oaspeţii din afara Craiovei împreună cu gazdele lor (de comun acord) pot vizita şi alte obiective de interes din Craiova (Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Botanică, Muzeul de Artă,  etc). Defluirea către localităţile de domiciliu  a celor din afara Craiovei se va face funcţie de fiecare caz în parte. Menţionăm că participarea de la ora 11.00 de la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Oteniei nu este restrictivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS