15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăCraiova: Târg de Crăciun şi ateliere pentru copii, la Winter Bazaar

Craiova: Târg de Crăciun şi ateliere pentru copii, la Winter Bazaar

La Winter Bazaar, care va începe vineri, 16 decembrie, în foaierul Teatrului Naţional ”Marin Sorescu”, vor participa peste 80 de copii – de la Şcoală Specială ”Sfântul Vasile” din Craiova şi din centrele de plasament ale DGASPC Dolj. Pe lângă expoziţia de manufactură – decoraţiuni de sezon, bijuterii, accesorii, jurnale, tablouri, obiecte de décor din ceramică, lemn, piele, sticlă – Asociaţia CAROUSEL PROJECT împreună cu Cercetaşii României şi câţiva tineri întreprinzători din Craiova, vor desfăşura 4 ateliere pentru copii:
– vineri, atelier de decorat turtă dulce, cu Andreea Melinescu,
– sâmbătă, atelier de brioşe şi prăjiturele pentru Moş Crăciun, cu Bella`s Bakery,
– duminică, atelier de globuri handmade, cu Ramona Colţatu, Vasi Calotă şi Cercetaşii României,
– luni, atelier coroniţe decorative de Crăciun, cu Miki Fleuriste.
Toate atelierele vor începe la ora 14.00 şi fiecare va dura aproximativ 3 ore, în funcţie de numărul participanţilor. Participarea la ateliere este gratuită şi sunt invitaţi toţi copiii care vor să-l primească pe Moş Crăciun aşa cum se cuvine. Toţi participanţii vor primi daruri din partea organziatorilor, la sfârşitul atelierelor.
De asemenea, în toate cele 4 zile ale evenimentului, tinerii cercetaşi vor construi decoruri de iarnă din materiale reciclate, atelier la care se pot alătură la orice oră atât copiii, cât şi adulţii interesaţi.
Tot în cadrul evenimentului Winter Bazaar, va continuă campania ”Cufărul cu cadouri”, începută la expoziţia din 2-5 decembrie. Donaţiile de jucării şi cărţi vor fi redirecţionate, după eveniment, către copii defavorizaţi din Craiova: ca în fiecare an, copiilor internaţi în secţia de Oncopediatrie a Spitalului de Urgenţă Craiova, dar şi altor cazuri sociale şi medicale mediatizate de presă locală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS