Acasă Actualitate Vadim Krasnoselski, câștigător al „prezidențialelor” din Transnistria

Vadim Krasnoselski, câștigător al „prezidențialelor” din Transnistria

Lider al sovietului Suprem de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a câștigat alegerile „prezidențiale” din Transnistria. Potrivit primelor estimări, publicate de portalul Deschide.md, candidatul partidului Obnovlenie a întrunit 69,8% din voturile exprimate în scrutinul pentru șefia regiunii secesioniste de dincolo de Nistru.
Clasat al doilea, Evgheni Șevciuk a întrunit 18,8% din sufragii. Vadim Krasnoselski susține integrarea Transnistriei în spațiul eurasiatic și aderarea la Federația Rusă.
KGB-ul şi Ministerul de Interne de la Tiraspol au anunţat că şi-au mobilizat toate forţele „pentru a menţine ordinea publică şi a nu admite fraudarea scrutin prezidenţial”.
Potrivit datelor Comisiei Electorale, numărul locuitorilor cu drept de vot ai regiunii transnistrene este de 417.022. Cifra e contestată însă de cei care susţin că în regiune nu locuiesc mai mult de 350.000 de oameni, inclusiv copiii.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version