12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoliu naţional în Bulgaria, după tragedia de pe calea ferată

Doliu naţional în Bulgaria, după tragedia de pe calea ferată

Va fi doliu naţional luni, în Bulgaria, după tragedia de sâmbătă, când mai multe vagoane încărcate cu substanţe chimice au sărit de pe şine şi au explodat în localitatea bulgară Hitrino, din nord-estul țării.Numărul persoanelor decedate în urma exploziei a ajuns la opt, a declarat duminică premierul demisionar Boiko Borisov, potrivit novinite.com,

A opta victimă este un tânăr de 18 ani, dat dispărut și ulterior găsit sub dărâmăturile din gara Hitrino, a anunțat Borisov.

În urma accidentului, 27 de persoane rănite au fost transportate la spital, multe dintre acestea având răni grave, au informat autorităţile bulgare citate de novinite.com. Treisprezece din ele au fost externate, având răni uşoare , iar altele au fost transferate la spitale din Varna. Patru dintre răniţi au fost aduşi la Spitalul Naval din această staţiune de la Marea Neagră.

El a mai precizat că se așteaptă sosirea a două macarele din România, cu ajutorul lor urmând să fie ridicate cisternele pe măsură ce vor fi golite. Această operațiune se desfășoară cu mare atenție, pentru a nu fi puse în pericol viețile celor implicați, a explicat Borisov.

Trenul, care transporta 20 de cisterne cu propilenă și patru cisterne cu propan butan, a deraiat la intrarea în gara din Hitrino, după ce ultimele două vagoane, care erau goale, au acroșat un cablu de înaltă tensiune, au precizat sâmbătă autoritățile.

Explozia a distrus gara, clădirile administrative și aproximativ 20 de case din localitate, iar alte 30 de locuințe au fost afectate.

O parte dintre cei 1000 de locuitori din Hitrino au fost evacuați din motive de securitate.

Potrivit lui Borisov, procesul de securizare a zonei ar urma să fie încheiat în zece zile, astfel încât locuitorii evacuați să poată reveni la casele lor. El a dat asigurări că locuințele distruse de explozie vor fi reconstruite, firme private oferindu-și deja ajutorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS