12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecese ale pacienţilor lui Gheorghe Burnei, investigate de procurori (surse)

Decese ale pacienţilor lui Gheorghe Burnei, investigate de procurori (surse)

Procurorii investighează mai multe decese ale unor pacienţi operaţi de Gheorghe Burnei dar şi alte intervenţii chirurgicale, la dosar existând declaraţii ale colaboratorilor săi potrivit cărora medicul cumpăra oase de la măcelărie pentru implanturi, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Sursele respective au declarat că în dosar se fac verificări în privinţa mai multor decese ale unor pacienţi operaţi de medicul Gheorghe Burnei, datele reieşind din declaraţiile rudelor pacienţilor dar şi din precizările făcute de foşti sau actuali colaboratori ai doctorului.

Potrivit surselor citate, cei care au colaborat cu medicul le-ar fi spus procurorilor că Gheorghe Burnei, şeful Secţiei de Ortopedie a Spitalului Marie Curie, cumpăra de la măcelărie oase de animale pentru a le implata pacienţilor, fără respectarea vreunei proceduri. Astfel, mai multe intervenţii chirurgicale sunt investigate, urmând a se cere expertize medicale în cazurile indicate.

Aceleasi surse au declarat că la percheziţiile făcute la locuinţa şi biroul lui Gheorghe Burnei au fost găsite mai multe plicuri cu bani, în total fiind găsiţi peste zece mii de euro. Sursele citate spun că sumele ar fi reprezentat banii primiţi de la pacienţi cu titlul de mită, fiind găsiţi lei, euro şi dolari. Au fost găsite şi plicuri goale, semn că s-ar fi folosit de o parte de bani, spun aceleaşi surse. Astfel, la percheziţiile făcute la biroul doctorului de la Spitalul Marie Curie au fost găsiţi, în mai multe plicuri, aproximativ 7.800 de euro iar la locuinţa acestuia în jur de trei mii de euro.

Gheorghe Burnei a fost dus duminică la Tribunalul Bucureşti unde magistraţii vor decide dacă îl arestează preventiv pentru 30 de zile, acesta fiind reţinut de procurorii de la Parchetul Capitalei în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cerere de arestare preventivă este întemeiată pe probe privind fapte de corupţie, susţin procurorii, existând 17 plângeri la parchet, depuse de părinţi ai copiilor pe care i-a operat, de la care medicul ar fi cerut sau primit bani, prima fiind depusă la data de 28 septembrie. Cei care au făcut sesizările au fost audiaţi de procurori.

În ceea ce priveşte realizarea unor operaţii neautorizate cărora ar fi fost supuşi mai mulţi copii, cercetările sunt în desfăşurare, procurorii precizând că procedura de strângere a probelor în astfel de cazuri este anevoioasă întrucât, în afara audierilor, sunt necesare expertize medicale. După realizarea acestora se vor stabili circumstanţele în care a fost realizată fiecare intervenţie şi dacă medicul a încălcat legea, afectând viaţa pacienţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS