11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVlad Voiculescu: Controlul la Spitalul Sfânta Maria va avea loc săptămâna viitoare, fără experţi din străinătate

Vlad Voiculescu: Controlul la Spitalul Sfânta Maria va avea loc săptămâna viitoare, fără experţi din străinătate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, astăzi, că la începutul săptămânii viitoare va fi făcut controlul la Spitalul „Sfânta Maria”, dar fără experţi internaţionali. Potrivit HotNews, el a precizat că, atunci când o firmă de avocatură spune că nu sunt bineveniţi la unitatea sanitară, este de luat serios în considerare acest aspect.

„Este o ruşine pentru noi că ţară ceea ce s-a întâmplat. (…) Când o firma de avocatură spune că nu eşti binevenit, este de luat în serios”, a spus ministrul Vlad Voiculescu, făcând referire la notificarea trimisă în numele Spitalului „Sfânta Maria”, printr-o firma de avocatură, în care se menţionează că experţii străini „nu sunt bineveniţi pe 8 şi 9 decembrie să facă o vizită oficială sau neoficială la Spitalul <Sfânta Maria>”.

Ministrul a precizat că verificările la Spitalul „Sfânta Maria” vor fi făcute de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii de la începutul săptămânii viitoare, urmând să fie controlate şi achiziţiile făcute de unitatea sanitară pentru transplantul pulmonar.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că vizita echipei de experţi străini va fi, cel mai probabil, amânată, dar aceştia vor veni în România, la un moment dat: „Este posibil că această vizită a experţilor străini să fie amânată. (¬) Presupun că suntem cu toţii jenaţi de gestul domnului doctor Copcă. În general, atunci când o casă de avocatură dintr-o ţară străină te ameninţă că vei fi dat în judecată şi îşi spune că nu eşti binevenit, acest lucru se ia în serios de către medici şi de către oricine. Faptul că un manager de spital îşi permite să lanseze asemenea ameninţări asupra unor medici din străinătate este, din punctul meu de vedere, pur şi simplu incalificabil.”

În urmă cu o zi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spunea că experţii străini vor veni în România, la invitaţia Guvernului, şi nu vor face un audit, ci o evaluare menită „doar să ne ajute, să ne asigure că avem condiţiile necesare pentru efectuarea în condiţii de siguranţă a transplantului de plămâni”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS