22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPF: 17 cetățeni sirieni, depistați la frontiera de sud-vest

IGPF: 17 cetățeni sirieni, depistați la frontiera de sud-vest

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Deta – ITPF Timișoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliției Deta și Jandarmeriei Deta, au depistat, în această dimineaţă, 17 cetățeni sirieni care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde, scrie Agerpres.

Persoanele în cauză, 6 bărbați, două femei și 9 copii, au declarat că intenționau să ajungă în țări din vestul Europei și s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp. Aceştia au fost conduși la sediul sectorului, pentru cercetări.

Sâmbătă dimineața, polițiștii de frontieră de la Stamora Moravița au reținut un cetățean sârb care a sprijinit un tânăr cetățean turc să treacă frontiera din Serbia. Cetățeanul turc a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu deținea viză valabilă pentru a intra în Romania, respectiv a călători în spațiul Schengen, iar cetățeanul sârb era călăuza acestuia.

În cauză, față de cetățeanul turc s-a luat măsura cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar față de cetățeanul sârb, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS