Acasă Actualitate Spania: Poliția a arestat doi marocani suspectați de legături cu gruparea Statul...

Spania: Poliția a arestat doi marocani suspectați de legături cu gruparea Statul Islamic

Doi bărbați marocani suspectați de legături cu organizația Statul Islamic (SI) au fost arestați în Spania, iar poliția a afirmat că unul dintre ei juca un rol important în răspândirea propagandei jihadiste, a anunțat miercuri Ministerul de Interne spaniol, citat de Reuters.

Individul implicat în propaganda jihadistă, descris drept un ‘personaj solitar periculos’ care trăia în suburbiile Madridului, se radicalizase prin intermediul site-urilor destinate încurajării atacării civililor, a precizat ministerul citat. Anchetatorii au descoperit că bărbatul respectiv a consultat constant, pentru o lungă perioadă, site-uri dedicate atacurilor sinucigașe comise de islamiști și activității grupării Statul Islamic și că el a folosit diferite profiluri online. Cel de-al doilea individ, arestat într-o operațiune a poliției în orașul Irun, situat la granița cu Franța, a încercat să adere la Statul Islamic după ce plecase în Turcia, unde a fost capturat de poliție și retrimis în Spania.

Poliția spaniolă a arestat 170 de suspecți islamiști după ce nivelul de alertă antiteroristă a fost ridicat în urma atentatelor de la Paris din noiembrie anul trecut.

Sursa: AGERPRES

A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.
Exit mobile version