6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANI verifică declaraţia de avere a fostului manager al Spitalului "Nicolae Malaxa", Florin Secureanu

ANI verifică declaraţia de avere a fostului manager al Spitalului „Nicolae Malaxa”, Florin Secureanu

Agenţia Naţionala de Integritate (ANI) a început verificările declaraţiei de avere a fostului manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti, au declarat astăzi, pentru News.ro, surse din ANI, potrivit hotnews.ro. Inspectorii de integritate vor verifica daca exista diferente nejustificate intre averea dobandita de Florin Secureanu si veniturile realizate de acesta in perioada in care a condus Spitalul „Nicolae Malaxa”.

Florin Secureanu are, potrivit ultimei declaratii de avere completate in mai 2015, trei terenuri intravilane, in Bucuresti, in judetul Ilfov si in judetul Dambovita, in suprafata totala de peste 3.800 de metri patrati, detinute impreuna cu fosta sa sotie, Laura, si patru terenuri agricole in comuna Taureni, judetul Mures, in suprafata totala de aproape 25.000 de metri patrati, toate cumparate in 2015. De asemenea, Secureanu mai are o casa de 321 metri patrati si un apartament de 59,51 metri patrati in Bucuresti, precum si doua apartamente in Targu Ocna si in Targoviste, pe care le detinea impreuna cu Laura Secureanu.

Fostul manager al Spitalului Malaxa a mai trecut in declaratia de avere un autoturism Rover 620, fabricat in 2000 si bijuterii si tablouri in valoare totala de 11.000 de euro, acestea fiind achizitionate in perioada 1999-2015. Florin Secureanu mai avea de platit credite la banci in valoare de 76.000 de lei si 10.000 de euro si de restituit unei persoane 20.000 de euro, pe care i-a luat in 2012, pe o perioada de cinci ani.

In anul fiscal anterior declaratiei de avere, Florin Secureanu a avut venituri de peste 116.000 de lei. El a castigat, din postul de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa”, 12.728 de lei. In calitate de medic primar a primit 28.700 de lei, la care s-au adaugat venituri de 15.120 de lei din postul de conferentiar universitar la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii „Titu Maiorescu”.

Florin Secureanu a fost demis, marti, de primarul Capitalei, dupa ce Gazeta Sporturilor a relatat ca acesta scoate bani din bugetul unitatii medicale in baza unor facturi fictive emise catre o firma din Iasi care este dizolvata din vara anului trecut, decontand inclusiv inmormantari ale rudelor unor cunostinte din Primarie. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au fost marti la Spitalul Malaxa pentru a ridica documente referitoare la contracte de achizitii. Potrivit GSP, la Spitalul Malaxa se tine practic o contabilitate dubla, fiind facute mii de retrageri cash din bugetul unitatii medicale, sub forma de plati catre firma RYS Force Company SRL, care a fost infiintata in 2008 si dizolvata de instanta in iunie 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS