16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrăbuşirea avionului în Columbia, generată de o schimbare obligatorie de zbor

Prăbuşirea avionului în Columbia, generată de o schimbare obligatorie de zbor

Avionul care s-a prăbușit luni seară în Columbia, în apropierea orașului Medellin, transporta 72 de pasageri şi nouă membri ai echipajului. Potrivit unor surse oficiale, șase persoane au supraviețuit accidentului. Delegația echipei braziliene de fotbal Chapecoense și-a schimbat planurile de zbor către Columbia în urma unei decizii a autorității aviației din această țară, care a împedicat-o să se deplaseze cu un zbor charter, fiind nevoită să se îmbarce într-un avion comercial, informează agenția EFE, potrivit Mediafax.

Delegația echipei braziliene de fotbal Chapecoense și-a schimbat planurile de zbor către Columbia în urma unei decizii a autorității aviației din această țară, care a împedicat-o să se deplaseze cu un zbor charter, fiind nevoită să se îmbarce într-un avion comercial, care s-a prăbușit luni noaptea în apropiere de Medellin, informează agenția EFE. Schimbarea avionului și plecarea de la Sao Paulo cu două ore mai târziu decât prevăzuseră conducătorii clubului din statul brazilian Santa Catarina a fost începutul unei tragedii a cărei amploare reală este încă necunoscută. Echipele de salvare încearcă să ajungă în acest moment la locul accidentului, existând semnale că ar exista supraviețuitori.
Chapecoense s-a calificat în urmă cu opt zile în finala Cupei Sudamericana, a doua competiție fotbalistică rezervată cluburilor din America de Sud, în care urma să întâlnească miercuri echipa columbiană Atletico Nacional, în prima manșă programată la Medellin. Delegația braziliană nu a fost autorizată însă de Agenția de aviație civilă din Columbia (ANAC) să se deplaseze cu un avion charter către Medellin. În aceste condiții, oficialii clubului Chapecoense au modificat programul deplasării echipei, făcând conexiunea către Columbia de pe aeroportul internațional Viru Viru din orașul bolivian Santa Cruz de la Sierra, cu un zbor al companiei aeriene Lamia.

Aeronava de tip RJ85, cu 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului la bord, era așteptat pe aeroportul internațional Jose Maria Cordova Rionegro la miezul nopții (05H00 GMT marți). Martorii și autoritățile locale au indicat că aparatul s-a părbușit în sectorul Cerro El Gordo din regiunea La Union, în vestul departamentului Antioquia, a cărei capitală este Medellin.

Jucătorii lui Chapecoense, antrenați de Caio Junior, se resemnaseră cu faptul că vor ajunge dimineața la hotel și vor avea timp să se antreneze doar marți pe stadionul „Atanasio Girardot”, care urma să găzduiască și prima manșă a finalei Cupei Sudamericana, cel mai important meci din istoria de 42 de ani a echipei braziliene. „Nu avem o informație exactă în privința numărului de răniți”, a declarat primarul localității la Ceja, din apropierea locului tragediei, aflat într-o zonă montană afectată în aceste zile de ploi puternice.Președintele clubului Atletico Nacional Medellin, Juan Carlos de la Cuesta, s-a declarat consternat de vestea tragediei și s-a deplasat la locul accidentului alături de alți responsabili ai echipei columbiene.

Prăbușirea aeronavei a avut loc luni seară în jurul orei locale 22:00 (marți ora 03:00 GMT). Autoritățile aeroportuare din Medellin au precizat că accesul la locul unde se află epava avionului este îngreunat de condițiile meteorologice nefavorabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS