9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSurse: Cazul Dan Voiculescu, amânat 10 luni de comisia din penitenciar

Surse: Cazul Dan Voiculescu, amânat 10 luni de comisia din penitenciar

Comisia de liberare conditionata a penitenciarului Rahova urma să decidă astăzi dacă Dan Voiculescu indeplineste conditiile pentru a iesi din inchisoare, dar a amânat cu 10 luni luarea unei decizii, au declarat pentru HotNews.ro surse din sistemul penitenciar.

HotNews notează că nu este clar insa daca Voiculescu indeplineste in mod real conditiile de liberare conditionata. Exista suspiciuni atat asupra celor 11 carti pe care pretinde ca le-ar fi scris si in baza carora solicita reducerea pedepsei cat si asupra zilelor de munca efectuate.

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Voiculescu la zece ani de inchisoare in data de 8 august 2014 in asa numitul dosar ICA, insa beneficiaza de reducerea pedepsei intrucat are peste 60 de ani. In plus, potrivit legii, beneficiaza de un numar zile considerate executate atat pentru cartile pe care pretinde ca le-a scris in penitenciar, cat si pentru zilele de munca efectuale. Chiar daca intre timp Guvernul a modificat legea astfel incat detinutii scriitori beneficiaza de o reducere de 20 de zile indiferent de numarul de carti scrise, Voiculescu cere sa i se calculeze 30 de zile considerate executate pentru fiecare din cele 11 carti, pe care le-ar fi scris inainte de modificarea legii.

Din pedeapsa de 10 de ani de inchisoare (3654 zile), Voiculescu a executat efectiv pana la data la care ar intra in comisia de liberare conditionata (vineri) 841 de zile. Fondatorul trustului Intact, in varsta de 70 de ani, beneficiaza de prevederile Capitolului V, sectiunea a 6-a, art. 100 din Noul Cod Penal, cu privire la conditiile liberarii conditionate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS