24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSistemul antirachetă de la Deveselu, proiect major al parteneriatului strategic România - SUA

Sistemul antirachetă de la Deveselu, proiect major al parteneriatului strategic România – SUA

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, i-a primit joi, la sediul MApN, pe actualul și pe viitorul comandant al Unității SUA de Sprijin Naval de la Deveselu, cu ocazia schimbării comenzii, prilej cu care a subliniat că sistemul antirachetă de la Deveselu este cel mai important proiect în cadrul parteneriatului strategic România – SUA. La întrevedere au fost prezenți generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, și comandorul Răzvan Brătulescu, comandantul Bazei 99 Deveselu.
Ministrul Motoc i-a urat succes comandorului Jon C. Grant, care va prelua comanda Unității SUA de Sprijin Naval de la Deveselu, și l-a felicitat pe actualul comandant, comandorul James Craycraft, pentru activitatea sa din România, menționează un comunicat al MApN transmis Agerpres.
„Aveți toate motivele să fiți mândru de realizările dumneavoastră și ale noastre, începând cu inaugurarea sistemului Aegis Ashore, continuând cu certificarea și operaționalizarea sistemului și, apoi, cu realizarea transferului comenzii și controlului acestuia către Alianța Nord-Atlantică“, i-a spus ministrul Motoc comandorului Craycraft, potrivit sursei citate.
Ministrul Apărării a dat asigurări viitorului comandant că va avea tot sprijinul din partea conducerii ministerului, dar și a comandantului Bazei 99 Deveselu, comandorul Răzvan Brătulescu, în vederea îndeplinirii în bune condiții a misiunilor pe care le va avea de îndeplinit.
Sistemul antirachetă de la Deveselu este un succes datorat unui veritabil efort de echipă al oficialilor și experților români și americani și reprezintă, indiscutabil, cel mai important proiect în cadrul parteneriatului strategic existent între România și SUA, a arătat Motoc, mai menționează MApN.
Ministrul a reconfirmat angajamentul solid al țării noastre pentru domeniul apărării antirachetă, cu un rol important în contextul de securitate actual, și a subliniat faptul că proiectul comun în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice a dus la creșterea securității României și a spațiului Euro-Atlantic, arată sursa citată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS