11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru decembrie, ianuarie şi februarie

Prognoza meteo pentru decembrie, ianuarie şi februarie

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza pentru următoarele trei luni: decembrie, ianuarie şi februarie. Estimările sezoniere au fost realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

În decembrie, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma climatologică a acestei luni în cea mai mare parte a ţării, posibil mai ridicate, local, în sud şi sud-est. Precipitaţiile lunare vor fi în general peste normele climatologice, exceptând local vestul, nord-vestul şi sudul ţării, unde acestea vor fi apropiate de medii.

În ianuarie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în sudul, sud-estul şi local vestul teritoriului, iar în rest se vor putea situa sub media climatologică. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de norme local în est şi sud-est şi se vor situa, în general, peste media climatologică în restul ţării.

În februarie, valorile medii lunare ale temperaturii aerului vor fi apropiate de normă în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile totale de precipitaţii vor avea o tendinţă spre excedent în vestul şi centrul ţării, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS