10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISIS ar avea până la 80 de agenţi în Europa, pregătiţi pentru atentate

ISIS ar avea până la 80 de agenţi în Europa, pregătiţi pentru atentate

Coordonatorul serviciilor olandeze contraterorism, Dick Schoof, a declarat, într-un interviu acordat Associated Press, că Statul Islamic are între 60 şi 80 de agenţi în Europa, pregătiţi să comită atentate, menţionează site-ul adevarul.ro. Potrivit oficialului olandez, aceşti combatanţi ar fi primit ordine din partea ISIS „să nu meargă în Siria şi Irak, ci să pregătească atacuri în Europa“.

Dick Schoof a salutat faptul că, în ultimele şase luni, numărul acestor „combatanţi terorişti străini” nu a crescut, dar a avertizat că acest lucru “nu înseamnă că ameninţarea potenţială reprezentată de cei care au călătorit deja a scăzut”. Potrivit lui Schoof, operaţiunile militare în curs pentru a elibera teritoriile cucerit de Statul Islamic în Siria şi Irak joacă un rol important în dispersarea islamiştilor.

Săptămâna trecută, ministrul belgian de Interne Jan Jambon a avertizat însă că un val de 3.000, până la 5.000 de combatanţi ai organizaţiei teroriste Statul Islamic s-ar putea întoarce în Europa, din cauza înfrângerilor suferite de ISIS în Orientul Mijlociu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS