14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Severin, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

Adrian Severin, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv, astăzi, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit b1.ro, la ultimul termen din acest dosar, procurorii anticorupție au cerut pentru Severin o condamnare la şase ani şi jumătate de închisoare cu executare, plus un spor de pedeapsă, după ce, în primă instanţă, fostul eurodeputat a primit trei ani şi trei luni de închisoare. De asemenea, procurorii au solicitat ca acestuia să îi fie interzise unele drepturi, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei.

Pe de altă parte, avocații lui Adrian Severin au cerut instanței achitarea sa iar în cazul în care acesta ar fi, totuşi, condamnat, au solicitat ca pedeapsa să fie cu una suspendare pentru că fostul europarlamentar ar suferi de o boală incurabilă.

Fostul europarlamentar a fost trimis în judecată de procurori pe 11 septembrie 2013 , pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce doi jurnalişti britanici au demonstrat că Severin percepea o taxă pentru a băga în Parlamentul European amendamentele cerute de ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS