10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicamentele de care beneficiază asigurații în programele de sănătate, tema unei dezbateri organizate de Ministerul Sănătății

Medicamentele de care beneficiază asigurații în programele de sănătate, tema unei dezbateri organizate de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății va organiza, vineri, o dezbatere publică privind protocoalele terapeutice pentru medicamentele compensate care se acordă în cadrul programelor de sănătate, informează Agerpres.

Potrivit referatului de aprobare a unui proiect de ordin care va fi discutat, este vorba despre protocoale pentru un număr de 18 DCI-uri (denumirile comune internaționale) pentru boală Gaucher, diabet zaharat, hemofilie, Boala von Willebrand, artrită idiopatică, artropatia psoriazică, tratamentul spondilitei anchilozante, poliartrita reumatoidă, hepatită cronică și ciroză hepatică cu virus hepatic B, osteoporoză, sarcom de țesuturi moi, carcinom cu celule renale, neoplasm colorectal metastatic, neoplasmul mamar, neoplasm pulmonar, leucemie mieloidă cronică, leucemie limfatică cronică, carcinom ovarian, scleroză multiplă, mielom multiplu, fibroza pulmonară idiopatică, BPOC.

Este supus dezbaterii Ordinul de modificare și completare a anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sănătății publice și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 1.301/500/2008 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaționale prevăzute în Lista cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS