17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul UE în R. Moldova, după victoria lui Dodon: Nu cred că relațiile se vor schimba foarte mult

Ambasadorul UE în R. Moldova, după victoria lui Dodon: Nu cred că relațiile se vor schimba foarte mult

Șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, consideră că relațiile dintre UE și Republica Moldova nu se vor schimba foarte mult după victoria socialistului prorus Igor Dodon în al doilea tur al scrutinului prezidențial de duminică, urmând ca ele să fie judecate „pe baza faptelor, mai puțin a vorbelor”.

„Nu cred că (relațiile UE-R.Moldova — n.r.) se vor schimba foarte mult. În primul rând, avem o linie de politici foarte consistentă în relațiile noastre cu Republica Moldova. Este o țară foarte importantă pentru noi, un vecin de importanță strategică. Ca și în cazul Guvernului, am avut o abordare foarte clară: judecăm foarte mult relațiile noastre pe baza faptelor”, a declarat Pirkka Tapiola într-un interviu pentru Agerpres.

El a mai spus că Acordul de Asociere dintre UE și Republica Moldova „merge relativ bine”, cel puțin în ceea ce privește partea de comerț, recunoscând însă că „ar putea merge și mai bine”.

Întrebat dacă afirmațiile din campanie ale președintelui ales Igor Dodon privind consolidarea legăturile Republicii Moldova cu Rusia ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, Pirkka Tapiola a spus că va judeca lucrurile „pe baza faptelor, mai puțin a vorbelor” și că relația dintre Chișinău și Bruxelles „este atât de profundă, încât nu poate fi răsturnată sau destabilizată foarte ușor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS