14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Severin, la Curtea Supremă

Adrian Severin, la Curtea Supremă

Adrian Severin, fost europarlamentar, a ajuns în această dimineaţă la sediul instanţei supreme unde se judecă un nou termen, cel mai probabil ultimul, din dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, acesta precizând că este pregătit pentru orice, inclusiv pentru închisoare, scrie Mediafax.
În urmă cu câteva zile, fostul europarlamentar a postat pe pagina de Facebook un mesaj legat de cauza în care este judecat. „Curând, se va consuma farsa judiciară românească declanşată pe baza unei farse jurnalistice străine fără a mi se fi îngăduit o singură probă în apărare. Nu îmi este frică de cruce. Suferinţa purifică şi înalţă. Atât cât această suferinţă mă priveşte doar pe mine, le pot acorda iertare călăilor în robe. Fără voia loc, fac parte deja din istoria României iar părticica aceasta de istorie, ei vor să o întineze”, a spus Adrian Severin într-o înregistrare postată pe Facebook.
„Călăii sunt cei care execută fără să judece. Daca e vorba de o justiţie corectă, nu este vorba de călăi. Cei care execută inculpaţii înainte ca ei să fie judecaţi, sunt călăi. V-aş aduce aminte faza finală dintr-un film celebru „Procesul de la Nurenberg”, în care judecătorul american îi spune fostului ministru nazist al justiţiei, care încearca să se scuze şi să spună că el nu a dorit o asemenea tragedie umană şi spune ” tragedia a început cu primul om pe care l-ai condamnat înainte de a intra în sala de judecată”. Eu nu ştiu ce se va întâmpla astăzi, dar ceea ce s-a întâmplat până acum este o farsă judiciară”, a mai spus Adrian Severin.
La termenul anterior, fostul europarlamentar a cerut instanţei supreme audierea lui Traian Băsescu şi a lui George Maior, precizând că după izbucnirea scandalului a avut o discuţie cu fostul şef de stat în care Băsescu i-ar fi spus că este nevinovat. Cererea i-a fost respinsă.
Adrian Severin este acuzat că în perioada decembrie 2010 – martie 2011 a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la „Sunday Times”.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în luna februarie condamnarea, în primă instanţă, la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare în cazul fostului europarlamentar, Adrian Severin, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS