21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUpdate alegeri în Republica Moldova: Peste 28% din cetățenii cu drept de vot s-au prezentat la urne până la ora 13.00

Update alegeri în Republica Moldova: Peste 28% din cetățenii cu drept de vot s-au prezentat la urne până la ora 13.00

Cetățenii Republicii Moldova votează astăzi în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, în care se confruntă Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialiștilor (PSRM), și Maia Sandu, candidata proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), scrie Agerpres.

La mai multe secții de votare din străinătate, cetățenii Republicii Moldova au format cozi la deschiderea urnelor, relatează Radio Chișinău.

Cele mai aglomerate în acest moment sunt secțiile de votare din Stockholm, Moscova și Londra, potrivit imaginilor postate de grupul ‘Adoptă un Vot’ pe Facebook.

De asemenea, s-au format cozi la secțiile de vot Milano și Veneția, în Italia.

Mulți cetățeni moldoveni așteaptă să voteze și la Consulatul Republicii Moldova din București

O sută de secții de vot dintr-un total de 2081 au fost deschise în afara Republicii Moldova în cadrul acestui al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Pentru turul doi de scrutin au fost tipărite cu peste 10.000 de buletine de vot mai mult decât în primul tur, anunță Agerpres.

Unii dintre alegătorii din diasporă au parcurs mii de kilometri doar pentru a putea vota. Astfel, mii de moldoveni stabiliți peste hotarele republicii se ajută reciproc, oferind conaționalilor cazare, hrană și transport. Unii au zburat de pe continente diferite doar pentru a da Republicii Moldova șansa unei modernizării, conform presei de peste Prut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS